Himbeer-Mandel-Kuchen
- Springform | 20 cm | Easy Baking19,95 €
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- Tortenmesser | 5 cm | Easy Baking4,95 €
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- TORTENTELLER VINTAGE PREMIUM BAKING28,95 €
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- Messbecher We are measured by actions not words ´Cause we care9,95 €
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Für den Teig
Zur Verzierung
Zubereitung: Himbeer-Mandel-Kuchen
Den Backofen auf 180 °C Ober- und Unterhitze (Umluft 160 °C) vorheizen.
Für den Teig Butter und Zucker mit den Quirlen des Handmixers ca. 4 Minuten schaumig schlagen. Die Eier nach und nach unterschlagen.
Das Mehl und Backpulver auf die Buttermasse sieben und mit den Mandeln unterheben.
Die Springform dünn mit Butter oder Back-Trennspray fetten und den Teig gleichmäßig in die Form füllen.
Die Himbeeren auf dem Teig verteilen und mit Mandelblättchen bestreuen.
Den Kuchen auf der mittleren Schiene des Backofens backen (bei frischen Himbeeren reduziert sich die Backzeit etwas).
Die Form auf einem Auskühlgitter leicht abkühlen lassen, dann den Kuchen lauwarm aus der Form lösen und auf dem Gitter gut auskühlen lassen.
Für die Dekoration den Kuchen mit frischen Himbeeren belegen und mit Puderzucker bestäuben.
Raspberry-Almond Cake
- Springform | 20 cm | Easy Baking19,95 €
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- Tortenmesser | 5 cm | Easy Baking4,95 €
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For the dough
Decorations
Preparation: Raspberry-Almond Cake
Preheat the oven to 180 °C top and bottom heat (fan oven: 160 °C).
Beat the butter and the sugar with a hand-mixer for approx. 4 minutes until fluffy. Continue beating, adding the eggs one at a time.
Sift the flour and baking powder onto the butter mixture and fold in the ground almonds.
Grease the springform pan lightly with butter or baking spray and pour the mixture evenly into the mould.
Spread the raspberries evenly on top of the mixture, then sprinkle with flaked almonds.
Spread the raspberries evenly on top of the mixture, then sprinkle with flaked almonds.
Bake the cake on the middle shelf of the oven (or slightly less time if using fresh raspberries).
Let the mould cool down slightly on a cooling rack, then carefully remove the warm cake from the mould and leave it to cool on the rack.
Decorate the cake with fresh raspberries and dust with icing sugar.